Spring til indhold

Horesta fortæller

Der skal være ro i vores by. Og sammen med de mindre restaurationer og cityforeningen skaber vi en samlet, fælles front mod bandeaktivitet - bandeaktivitet er et uvæsen. Det har stor signalværdi i at være med, og i at alle bakker op – ingen kan tillade sig at stå uden for.

Selvbetjening

HORESTA er en organisation for større erhvervsdrivende som større hoteller og restauranter, og jeg tror, at vores medlemmers størrelser holder bander og deres aktiviteter som opkrævning af beskyttelsespenge væk. Vi har i hvert fald ikke oplevet noget.

 

Men vi bakker fuldstændig op om indsatsen, for der skal være ro i vores by. Og sammen med de mindre restaurationer og cityforeningen skaber vi en samlet, fælles front mod bandeaktivitet - bandeaktivitet er et uvæsen. Det har stor signalværdi i at være med, og i at alle bakker op – ingen kan tillade sig at stå uden for.

 

Odense er ved at udvikle sig til at storby med en masse gode aktiviteter og udviklingsprojekter. Hvis der kommer uro af en slags som bander, så skader det vores by – og turismen. Det kan også ramme os på et senere tidspunkt, da turisme er en væsentlig indtægtskilde for vores medlemmer i HORESTA. Så man kan sige, at vores deltagelse i kampagnen også er en slags investering for vores medlemmer på den lange bane.

 

Vi har hørt en hel del om banderne også her i Odense – og jeg tror, indsatsen har haft en effekt allerede nu. Århus og København kæmper vildt med bander nu – at Odense ikke gør det, tager jeg som et tegn på, at politiet har været på forkant i vores by. Og så tror jeg, at det har haft en effekt, at vi fik stablet den her indsat på benene så hurtigt.

 

Vi ser ingen bandeaktivitet i gadebilledet, og vi hører heldigvis heller ikke mere om, at hjemløse og andre udsatte bliver udsat for overgreb fra bander længere. Vores håb er, at Odense vil blive ved med at være forskånet for de store problemer, man ser i f.eks. Århus og København. Vi håber også at regeringens bandepakke har en positiv indvirkning på politiets arbejde – så det bliver lettere for politiet at håndtere bandeproblemerne.

 

Mit klare håb og forventning er, at NEJ TIL BANDER vil være med til at sikre, at der ikke opstår bandekrige i Odense – derfor må NEJ TIL BANDER også ses om en on-going proces, der skal fortsætte og holdes i live.